Activiteiten en bezienswaardigheden.

 

De vakantiewoning “Avalancha de Reposo” ligt net buiten het dorpje La Canalosa. In de buurt vindt u veel gezellige Spaanse dorpen en stadjes. Vrijwel elk dorp en stad hier heeft een wekelijkse markt met gezellige kramen. Tijdens de zomerperiode is er altijd wel een dorp in de buurt waar op dat moment de jaarlijkse patroonsfeesten gevierd worden met vele activiteiten, optochten, muziek en vooral gezelligheid. In La Canalosa worden deze feesten eind juli gehouden, in Hondón de las Nieves begin augustus en in Hondón de los Frailes eind augustus.

Hondón de las Nieves en Hondón de los Frailes liggen beide op zo’n 4 kilometer van La Canalosa vandaan. In deze twee dorpen zijn er veel restaurantjes met gezellige terrassen, supermarktjes (in Hondón de las Nieves de Dialprix en de Hiperber), banken met geldautomaten, apotheken en een keur aan kleine winkeltjes. Een bezoek aan de prachtige Bodega Cerdá in Hondón de las Nieves mag u zeker niet overslaan.

De streek rond Alicante is bekend om zijn wijnbouw. De wijnboeren in het gebied van de rivier  Vinalopó zijn hier in het begin van de 20e eeuw al begonnen de druiventrossen tijdens hun groei in een papieren zak te verpakken, de zogenaamde “uvas embolsadas de Vinalopó”. De zakjes beschermen de druiven tegen weersinvloeden als de zon, de regen en de wind. Hierdoor blijft het schilletje van de druiven zacht en krijgen alle druiven een uniforme kleur.

In het achterland liggen nog een aantal bekende wijnstreken, zoals Yecla en Jumilla, elk met hun eigen specifieke wijnen.

 

Een greep uit de vele dorpjes en stadjes in de buurt:

Aspe.

Aspe is een gezellig oud Spaans stadje. Hier wordt op dinsdag- en donderdagochtend in de straten van het centrum een weekmarkt gehouden. Ook vindt u hier verscheiden grote supermarkten, zoals de Aldi en de Mercadona.

Elche.

Elche is een eeuwenoude gezellige Spaanse stad met ruim 200.000 inwoners.

Elche is door de vele palmbomen een stad met een exotische sfeer. Door de stad stroomt de smalle Vinalopó rivier en in de directe omgeving liggen een paar natuurparken. Er zijn een aantal bezienswaardigheden zoals het werelderfgoed de Palmeral van Elche, de botanische tuin Huerto del Cura, de basiliek van Santa Maria, het Altamira paleis, de Baños Árabes en het immaterieel werelderfgoed, het Mysterie van Elche. Even buiten Elche ligt de dierentuin Rio Safari Elche.

Novelda.

Bezienswaardig is de Santuario de Santa Maria Magdalena, volledig opgetrokken in Gaudí stijl door een leerling van de beroemde architect Antoni Gaudí. Binnen in het fraaie kerkje wordt al sinds jaren gebouwd aan een imposant marmeren orgel.

Fortuna.

Fortuna ligt in de provincie Murcia. De tocht ernaar toe per auto of op de fiets is een mooie route. Fortuna is bekend om zijn kuuroord, dat dateert uit de Romeinse tijd. De openlucht thermale baden zijn opnieuw ontworpen en behoren tot de meest spectaculaire van Spanje.

Agost.

De kleihoudende grond in de Sierra del Ventúos en de Sierra del Castellar is voor Agost een ware goudmijn. In twaalf fábricas zitten de pottenbakkers nog aan oude draaischijven en wordt hun werk naar Arabisch voorbeeld in de oven gebakken. Het Museo de Alfarería heeft als doel het ambacht van pottenbakker in ere te houden.

Bocairent.

Een charmant Spaans dorp. Naast het natuurgebied de Sierra Mariola, het middeleeuwse dorp en het klooster, zijn er nog tal van bezienswaardigheden te bekijken zoals de Moorse grotten, ijskelders en la Valleta.

Alcalá del Júcar.

Alcalá del Júcar es een pttoresk bergdorp en ligt op een hoogte van 596 meter. Het is een van de officieel erkende “mooiste dorpen van Spanje” met historische en artistieke bezienswaardigheden van cultureel belang.

Guadalest.

In het binnenland van de Costa Blanca ligt goed verborgen in de bergen het oude dorpje Guadalest. Het unieke aan Guadalest is dat het dorp op prachtige wijze in de rotsen geïntegreerd is. Het dorp is gesitueerd rondom het hoger gelegen kasteel, van waar het uitzicht over het stuwmeer adembenemend is. Wie Guadalest wil bezoeken zal er rekening mee moeten houden, dat er nogal wat hoogteverschillen te overbruggen zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn is een bezoek aan Guadalest dan ook af te raden.

 

Sportieve activiteiten.

Zowel in de nabije omgeving van “Avalancha de Reposo” als iets verder weg is er een ruim aanbod aan mogelijkheden voor sport en spel.

Het gehele gebied is een waar eldorado voor liefhebbers van wandelsport, wielrennen en mountainbiken. Door de ligging dicht bij de Middellandse Zee zijn er in vele kustplaatsen ook allerlei mogelijkheden voor het beoefenen van watersporten.

Ook is er volop gelegenheid tot paardrijden, tochten maken op een quad, tennis, carten, parapenten, kanoën etc.

Natuurlijk mag in deze opsomming niet ontbreken, dat ook de golfliefhebber hier uitstekend aan zijn trekken kan komen. Rond Alicante liggen maar liefst 35 golfbanen. Font del Llop Golf Resort is een prachtige golfbaan met uitdagende holes en ligt op nog geen half uur rijden van de vakantiewoning “Avalancha de Reposo”.

Fietsenverhuur: dit is mogelijk via https://www.costablancacycling.eu

                            (vooraf reserveren gewenst)

 

 

Stef-ine

 

TOSCAR DE CUJA 4 - LA CANALOSA
HONDON DE LAS NIEVES - ALICANTE - SPANJE
nadine_ingels@hotmail.com +32 479919177